Post voor mevrouw Bromley

Auteur: Stefan Brijs | Uitgever: Olympus

17,50

Post voor mevrouw Bromley is een aangrijpende historische roman waar de lezer zich makkelijk een paar dagen in kan verliezen.

Stefan Brijs’ ‘Post voor mevrouw Bromley’ speelt zich af in augustus, 1914. In Londen melden duizenden jongemannen zich aan om te gaan vechten tegen de Duitsers. Martin Bromley, zeventien en te jong voor het leger, probeert de twee jaar oudere John Patterson te overreden samen in dienst te gaan, maar die wil zijn droom om te gaan studeren niet opgeven. Uiteindelijk slaagt Martin er met een list in naar het front te vertrekken en blijft John achter in een stad waar de druk op dienstweigeraars toeneemt.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789046706282 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

512

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

06-06-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

20

1 beoordeling voor Post voor mevrouw Bromley

  1. 5 van 5

    Historiek

    Sterke, verhalende roman over de impact van de Eerste Wereldoorlog op een gewone Engelse jongen en zijn omgeving. Zonder opsmuk en vanuit de belevingswereld van een negentienjarige staat Stefan Brijs onder meer stil bij het begin van de oorlog, de wens van veel jongeren om zich vol in te zetten voor de strijd tegen de ‘Hunnen’ en ook bij de lotgevallen van pacifisten, die het te midden van duizenden patriotten zwaar hadden. Het tweede deel van het boek speelt zich af aan het westelijk front. Roman met veel vaart.


Een beoordeling toevoegen