Portret van een man, Michael Sweerts (1618-1664) en de elegante, Brusselse portretkunst

PHOEBUS FOCUS XXI
Auteur: Lara Yeager-Crasselt | Uitgever: Hannibal

22,50

Phoebus Focus XXI

Rubens, Van Dyck, Jordaens… Antwerpen staat bekend om zijn vele getalenteerde artiesten. Maar hoe zit het eigenlijk met Brussel? Onderzoekster Lara Yeager-Crasselt voert de lezer mee naar de brullende Brusselse kunstscene, meer bepaald naar de buitengewone portretkunst, met Michael Sweerts als pionier.

In de reeks ‘Phoebus Focus’ gaan experts en wetenschappers in op topstukken uit de rijke collectie van kunststichting The Phoebus Foundation.

Lara Yeager-Crasselt (°1983) is een kunsthistorica die zich specialiseerde in de vroegmoderne Nederlandse kunst. Zij is curator van The Leiden Collection, een privécollectie van Nederlandse en Vlaamse kunst die gevestigd is in New York. Haar onderzoek focust op schilderkunst, beeldhouwkunst en wandtapijten in de Zuidelijke Nederlanden (vooral in en rond Brussel), de dynamiek van de artistieke uitwisseling met Italië en bredere thema’s van artistieke mobiliteit, identiteit en samenwerking. Ze is de auteur van Michael Sweerts (1618-1664): Shaping the Artist and the Academy in Rome and Brussels (2015) en publiceerde in tijdschriften als Dutch Crossing en De zeventiende eeuw, alsook in bundels, collectie- en tentoonstellingscatalogi.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463887960 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

PHOEBUS FOCUS XXI

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

03-09-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Portret van een man, Michael Sweerts (1618-1664) en de elegante, Brusselse portretkunst” te beoordelen