Poppy

100 jaar na WO I: een gedicht van alle tijden
Auteur: Bart Debeer, Steven Slos | Uitgever: Just Publishers

22,99

Inmiddels zijn de allerlaatste veteranen die zich de gruwelijkheden van de loopgraven konden herinneren al jaren geleden overleden. Maar de ‘Groote Oorlog van ’14 – ’18’ leeft bij nieuwe generaties als nooit tevoren. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat die Groote Oorlog eindigde.

Dankzij John McCrae kreeg de klaproos, de poppy, een wereldwijde symbolische waarde. De kwetsbare rode veldbloem werd synoniem voor de oorlog. Dit rijk geïllustreerde boek vertelt hoe het zover kwam. Over de rol die de dichtkunst en de literatuur speelden in ’14 – ’18. En over de deels nog zichtbare erfenis die McCrea en zijn gedicht in de loopgraven van Vlaanderen en Noord-Frankrijk hebben nagelaten.

Deze Canadese arts-officier John McCrae had nooit kunnen bevroeden dat zijn klaprozengedicht wereldberoemd zou worden. Hij schreef het een aantal maanden voor het einde van de oorlog, maar sneuvelde zelf nog voor de wapenstilstand werd afgekondigd. Nu, precies een eeuw later, gaat dit boek nader in op de charismatische figuur McCrae en de enorme gevolgen van zijn klaprozengedicht.

De tientallen kleurenfoto’s en de uitgebreide historische achtergronden maken Poppy tot een bijzonder en indrukwekkend boek.

Steven Slos en Bart Debeer delen eenzelfde jarenlange fascinatie voor alles wat met de Eerste Wereldoorlog heeft te maken. Eerder schreven zij Onder ogen zien. Hierover schreef de pers ‘dit boek laat u de Eerste Wereldoorlog met eigen ogen kennen als nooit voorheen.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089758323 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

100 jaar na WO I: een gedicht van alle tijden

Auteur

,

Uitgever

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

08-06-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Poppy” te beoordelen