Politiek zonder partijen

Auteur: Alicja Gescinska, Simone Weil | Uitgever: Davidsfonds

14,99

De Franse filosofe Simone Weil pleitte in een visionair, postuum gepubliceerd essay voor een radicale afschaffing van alle politieke partijen. Zijn politieke partijen de oplossing, of eerder een oorzaak van de vele problemen van het politieke theater? En hoe actueel en bruikbaar zijn de bevindingen van Weil vandaag de dag?

Het messcherpe essay van Weil is geschreven na het Europese democratische debacle aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog.  Ze klaagt hierin het vaak gewetenloze cynisme van het partijensysteem aan. Weil gaat op zoek naar alternatieven en een andere manier van politiek voeren.

Filosofe Alicja Gescinska pleitte in verschillende van haar werken voor het belang van politieke betrokkenheid en maatschappelijk engagement. In Politiek zonder partijen schetst ze een kort biografisch portret van Simone Weil en presenteert ze de eerste Nederlandse vertaling ooit van Weils Over de afschaffing van alle politieke partijen.
In een afsluitend essay gaat Gescinska vervolgens in filosofische dialoog met Weil, die onmiskenbaar een van de meest fascinerende filosofen van de vorige eeuw was.

Simone Weil (1909-1943) was een Franse filosofe, historica en mystica. In haar korte leven schreef ze een indrukwekkend oeuvre bij elkaar. Ze werkte in fabrieken, vocht als vrijwilliger in de Spaanse Burgeroorlog en sloot zich aan bij het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na haar dood zette schrijver Albert Camus zich in voor de uitgave van haar volledige werk.

Alicja Gescinska (1981) is een Belgisch-Poolse filosofe en schrijfster. Ze publiceerde eerder een roman, een dichtbundel en levensbeschouwelijke non-fictie. Bij Davidsfonds verscheen in 2021 Denkers van vandaag, voor de wereld van morgen. Gesprekken met Gescinska.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789022339404 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

96

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-03-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Politiek zonder partijen” te beoordelen