Politiek, federalisme en democratie in België

Auteur: Eric Van de Casteele | Uitgever: Academia Press

34,99

Sinds zijn onafhankelijkheid onderging België heel wat veranderingen. Dit boek beschrijft de evolutie van een eenheidsstaat naar een (con)federaal land. Wat was de impact van de Vlaamse én van de Waalse beweging? Welke sociaal-economische, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen drukten hun stempel? Maar, vooral, wat zijn de huidige uitdagingen van de Belgische parlementaire democratie? De auteur schetst ook belangrijke historische gebeurtenissen zoals de Nieuwe Orde, de collaboratie, het verzet, de koningskwestie en mei ’68.

De weg naar een federaal land biedt een genuanceerd en helder beeld van de opeenvolgende staatshervormingen, hun voorgeschiedenis en de complexiteit ervan. En je krijgt inzicht in de oorsprong en de werking van de bestaande politieke instellingen, de kieswetgeving, alternatieve vormen van burgerdemocratie, de sociale democratie en de evoluerende verhoudingen tussen de politieke wereld en de monarchie.

Samen met De komst van de massademocratie vormt dit boek een algemeen en multidisciplinair overzicht van de geschiedenis van het huidige België.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401495110 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Niet beschikbaar

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Politiek, federalisme en democratie in België” te beoordelen