Poetins rechtbank

Proteststemmen uit een autoritaire staat
Auteur: Ellen Rutten, Lennard van Uffelen, Nina Targan Mouravi, Thaila Verkade, Yegor Osipov-Gipsh | Uitgever: Nieuw Amsterdam

20,00

Onder president Poetin zijn in de afgelopen jaren politici en activisten, maar ook demonstranten, kunstenaars en gewone burgers aangeklaagd in politiek gemotiveerde processen. De rechtszaken tegen punkband Pussy Riot, oppositieleider Aleksej Navalny en oliemagnaat Michail Chodorkovski zijn een paar bekende voorbeelden.
Poetins rechtbank is een verzameling ‘laatste woorden’, de toespraak waar iedere veroordeelde in de Russische rechtbank recht op heeft. De ‘laatste woorden’ in deze bundeling zijn zeer openhartig, onverbloemd kritisch, soms grappig en vaak stilistisch verfijnd. Elke tekst van een veroordeelde begint met een korte inleiding over de geschiedenis en maatschappelijke betekenis van de rechtszaak. Het ‘laatste woord’ heeft zich inmiddels in Rusland tot een literair genre ontwikkeld en wint aan relevantie in het steeds autocratischer Rusland.

Poetins rechtbank is een boek van Ellen Rutten, Nina Targan Mouravi, Yegor Osipov-Gipsh, Lennard van Uffelen en Thalia Verkade.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789046823316 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Proteststemmen uit een autoritaire staat

Auteur

, , , ,

Uitgever

Aantal pagina's

176

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

28-02-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Poetins rechtbank” te beoordelen