Plezierreis in de zomer van 1718

De familie Von Uffenbach in de Nederlanden
Auteur: Johan R. ter Molen | Uitgever: Waanders Uitgevers

45,00

In de jaren 1709-1711 hebben de gebroeders Von Uffenbach uit Frankfurt, ter afsluiting van hun studie, een wetenschappelijke reis gemaakt waarbij zij langdurig in de Noordelijke Nederlanden hebben verbleven. Hun zeer gedetailleerde reisnotities werden al in de 18de eeuw uitgegeven onder de titel ‘Merkwürdige Reisen’.

Dr. Johan R. ter Molen trof in 1973 nog een ander, geheel onbekend reisverslag van de Von Uffenbachs aan in de Universiteitsbibliotheek van Göttingen. Dit uitermate boeiende manuscript van ongeveer 300 pagina’s beschrijft een reis, die de inmiddels getrouwde broers samen met hun echtgenotes en enkele familieleden in 1718 gemaakt hebben door het huidige Nederland en België. Hij heeft deze tekst nader uitgewerkt en van een uitvoerig commentaar voorzien.
Dit ‘ooggetuigenverslag’ uit 1718 beschrijft tal van buitenplaatsen met hun bijzondere tuinaanleg, stadhuizen en kerken. Ook worden allerlei collecties en monumenten bezichtigd. Het boek geeft tevens een boeiend inzicht in de manier waarop een voornaam gezelschap in de vroege 18de eeuw reisde en waar men logeerde.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462621466 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De familie Von Uffenbach in de Nederlanden

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-10-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Plezierreis in de zomer van 1718” te beoordelen