Plectrum & Prikkeldraad

Auteur: Theo De Vos | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

34,95

Elsbeth Zimmermann trouwt in juli 1943 in Tilsit/ Oost- Pruisen met Fritz Krauledaitis. Zij is acht maanden zwanger wanneer haar man in een Duits uniform sneuvelt aan het Russische front. In het vroege voorjaar van 1945 belandt Elsbeth als wanhopige oorlogsvluchtelinge met haar inmiddels negen maanden oude baby Joachim in de platgebombardeerde deelstaat Thüringen, die even later door de Amerikaanse soldaten wordt bezet. Door een speling van het lot komt zij echter alsnog in de Russische zone terecht is zij bang voor de toekomst van haar zoontje.

Plectrum en prikkeldraad

In 1949 loopt Elsbeth in een gevaarlijke ‘nacht und nebel’-actie over naar het vrije West-Duitsland. In haar spoor volgt haar zoontje, inmiddels 5 jaar oud en eigenlijk zo goed als blind. Deze kleine Joachim zal later over de hele wereld wel heel uitgesproken van zich laten horen. Heel letterlijk zelfs, want nog geen twintig jaar later zingt hij de mega- wereldhit ‘Born to be Wild’ en luidt vanaf de Amerikaanse Westkust met zijn band ‘Steppenwolf’ een nieuwe muzikale trend in: die van de ruigere hardrock. John Kay, zoals Joachim Fritz Krauledat voortaan heet, wordt de markantste rockzanger die Duitsland ooit heeft voortgebracht.

John Kay: Born to be Wild

Dit bijzondere boek brengt de achtergrond in beeld waaruit het bizarre levensverhaal ontspruit van een man, die bij zijn emigratie naar Canada in 1958 bijna geen woord Engels sprak. Voor iedereen die ooit de eigen heimat is ontvlucht en ietwat ontheemd ergens toekomt, kan zijn gedrevenheid gelden als voorbeeld van wat je kan bereiken in je gastland als je beschikt over een flinke dosis goede wil, een stevig doorzettingsvermogen… en af en toe wat geluk.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464620719 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

348

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

16-03-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Plectrum & Prikkeldraad” te beoordelen