Plaats delict AZC

Een journalistieke zoektocht van Algiers naar Nijmegen
Auteur: Sytze van der Zee | Uitgever: Just Publishers

21,99

Plaats delict AZC – Sytze van der Zee

Vluchtelingen wachten al sinds decennia soms maanden, zo niet jaren of ze in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. Wie zijn ze?

Journalist Sytze van der Zee besloot op onderzoek uit te gaan. Hij is geraakt door het lot van een jonge Algerijn. De man was weliswaar uitgeprocedeerd, maar zat nog altijd in een azc waar hij bleef hopen op een betere toekomst. Die toekomst kwam er niet. Hij werd door de politie doodgeschoten. Het krantenbericht telde slechts enkele regels.

Behalve dat Van der Zee in zijn boek de levensgeschiedenis van de Algerijn reconstrueert, beschrijft hij ook hoe nauwgezet hij daarbij te werk is gegaan. Hoe hij bijvoorbeeld de vrienden van de jonge man opspoorde. Ook bracht van der Zee enige tijd door in het Nijmeegse azc, waar het allemaal begon.
‘Van der Zee’s onderzoeksmethodiek wordt stap voor stap gevolgd. Een uitstekend geschreven, indrukwekkend en soms ook ontroerend boek over de terloorgang van een asielzoeker. Literaire non-fictie op haar best!’
Sytze van der Zee is oud-correspondent van NRC Handelsblad in Bonn, Brussel en Washington, voormalig adjunct-hoofdredacteur van Elsevier en oud-hoofdredacteur van Het Parool. Hij schreef een aantal spraakmakende boeken o.a. Het Beest van Harkstede en Zuidwal over de pedofiele seriemoordenaar Koos Hertogs.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een journalistieke zoektocht van Algiers naar Nijmegen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-09-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Plaats delict AZC” te beoordelen