Piet Leppens, fotograaf

Onder het plaveisel, het licht
Auteur: Johan Swinnen | Uitgever: ASP - Academic and Scientific Publishers

35,00

Piet Leppens (1952-2016) is een Belgische fotograaf die bekend staat om zijn intense en persoonlijke benadering van autonome fotografie. Leppens’ werk richt zich op de menselijke conditie en de complexe emoties die onze levens bepalen. Zijn foto’s zijn vaak rauw en ongepolijst, en tonen de kwetsbaarheid en intimiteit van zijn onderwerpen. Hij heeft een voorliefde voor het vastleggen van mensen in de marge van de samenleving, zoals daklozen, cafégangers, transseksuelen en prostituees, maar ook gewone mensen in alledaagse situaties.

Leppens heeft een unieke fotografische blik om de kwetsbaarheid en emoties van zijn onderwerpen te grijpen waardoor zijn foto’s een diepe impact hebben op de kijker. Zo was zijn ontmoeting én gesprek met Andy Warhol in Brussel een keerpunt: immers net als deze pionier van de popartbeweging richtte hij zijn lens op alledaagse thema’s uit de populaire cultuur waarmee hij de grenzen tussen hoge en lage kunst vervaagde.

Zijn werk is een weerspiegeling van zijn eigen leven, een reis vol ups en downs, waarin hij zijn eigen innerlijke demonen heeft overwonnen en zichzelf heeft bevrijd van de restricties van de samenleving in zijn zoektocht naar menselijke verbondenheid. In dit boek wordt voor het eerst door kunstexpert Johan Swinnen een selectie van zijn fotowerk gebundeld
en aan de buitenwereld getoond, maar ook geduid vanuit verschillenden perspectieven, door Gert De Nutte, Wim De Pauw, Naomi Meulemans, Dirk Reynders, Willi Smeuninxs, Johan Swinnen en Anton Van Dyck. Het werk van Leppens is een testament van de kracht van de fotografie om verhalen te vertellen, grenzen te verleggen en de wereld te veranderen. Dit is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie, kunst en het menselijk bestaan.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461174932 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Onder het plaveisel, het licht

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

184

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-06-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Piet Leppens, fotograaf” te beoordelen