Phoebus Focus III Maerten de Vos

Auteur: Hildegard Van de Velde | Uitgever: Hannah Thijs

22,50

Het centrale schilderij in dit boek is een werk van Maerten De Vos, een van de belangrijkste kunstenaars uit het zestiende-eeuwse Antwerpen. Toch was het schilderij amper bekend en werd het nauwelijks onderzocht. Hildegard Van de Velde, conservator van het Snijders&Rockoxhuis, brengt daar met dit boek verandering in.

In de reeks ‘Phoebus Focus’ gaan experts en wetenschappers in op topstukken uit de rijke collectie van kunststichting The Phoebus Foundation.

Hildegard Van de Velde (°1960) studeerde kunstgeschiedenis en oudheidkunde aan de Universiteit Gent en bibliotheek- en documentatiewetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Sinds 1995 is ze beheerder van de kunstcollectie van KBC en in 2001 werd ze ook conservator van het Museum Rockoxhuis in Antwerpen. Zij heeft diverse tentoonstellingen in het Rockoxhuis georganiseerd maar ook in het buitenland, met kunstwerken uit de verzameling van KBC. Het Gulden Cabinet – Het Koninklijk Museum bij Rockox te gast cureerde ze samen met dr. Nico Van Hout (2013-2017). In 2018 opende zij als conservator het Snijders&Rockoxhuis in Antwerpen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789082829013 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

16-09-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 3-5 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Phoebus Focus III Maerten de Vos” te beoordelen