Permafrost

Een filosofisch essay over de westerse geopolitiek van 1914 tot heden
Auteur: Tom Zwitser | Uitgever: Uitgeverij De Blauwe Tijger

26,90

De stroom aan opinies over letterlijk alles wat er gebeurt, wekt de suggestie dat wij iedere dag met geopolitiek bezig zijn. Niets is minder waar. Duiding en analyse ontbreekt systematisch. De opinie-overload maakt een gids noodzakelijk.

‘Permafrost’ is zo’n gids en kan op meerdere manieren gelezen worden: zowel als een handboek aangaande de huidige geopolitieke gebeurtenissen, als een handboek over heikele filosofische thema’s van vandaag.

‘Permafrost’ behandelt de blinde vlekken van het westerse denken die zijn ontstaan vanuit een mengeling van liberale zelfgenoegzaamheid en blindheid die met elk systeem gepaard gaat. Doordat we ons in onze diepste psyche op sleeptouw hebben laten nemen door de vs en de navo, wordt er niet meer over geopolitiek nagedacht. En doordat we ten diepste zijn overtuigd van de onvolprezen superioriteit van de westerse cultuur en zelfs menen dat de geschiedenis met ons tot haar eindbestemming is gekomen, wordt er ook niet meer met lef nagedacht.

Geopolitieke denkers als George Kennan en gevaarlijke denkers als Denis de Rougemont en E.F. Schumacher zijn schaars geworden. Dit boek wil zowel het geopolitieke denken als het filosoferen over heikele thema’s weer met elkaar verbinden. Dit maakt Permafrost tot een vrije maar erg originele denkoefening. Het boek staat boordevol verrassende inzichten over de bedreigingen van onze tijd, waarin de geopolitiek ons heeft gemanoeuvreerd.

Dit eerste deel van de trilogie is een spetterende aftrap die iedere lezer heel nieuwsgierig zal maken naar de volgende delen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492161109 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een filosofisch essay over de westerse geopolitiek van 1914 tot heden

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

512

Leverbaar

Tijdelijk uitverkocht

Uitgiftedatum

16-05-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Tijdelijk uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Permafrost” te beoordelen