Pax Romana

Oorlog en vrede in de Romeinse tijd
Auteur: Adrian Goldsworthy | Uitgever: Omniboek

20,00

In zijn nieuwe epos ‘Pax Romana’ laat topauteur Adrian Goldsworthy zien hoe Rome de vrede handhaafde. De Pax Romana is vermaard vanwege een opzienbarend lange periode van vrede en stabiliteit. Maar deze vrede was afgedwongen door oorlog en betekende de facto complete overheersing. De Romeinen waren agressief en meedogenloos en de handhaving van deze vrede kostte miljoenen doden en betekende voor velen slavernij. Maar delen van het rijk waren door de Pax Romana generaties lang verstoken van oorlogen.

Goldsworthy beschrijft in dit meeslepende en rijk geïllustreerde boek, dat leest als een roman, hoe de Romeinen dit voor elkaar kregen. Hoe ze kleine opstanden neersloegen voor die konden ontaarden in een echte revolutie; hoe ze de overwonnenen het gevoel gaven dat ze onderdeel van het rijk waren; dat Rome welvaart en voorspoed betekende zodat het verzet relatief snel wegebde. Collaboratie en zelfs enthousiaste aansluiting was schering en inslag en door de sluwheid van de legioenen, diplomaten en prefecten werd de Pax Romana overal ingevoerd.

Adrian Goldsworthy (1969) studeerde aan St. John’s College in Oxford, en specialiseerde zich in Romeinse geschiedenis. Hij gebruikte zijn dissertatie over het Romeinse leger in oorlog als basis voor zijn eerste boek. Hij schreef onder meer ‘Augustus‘ en ‘De val van Rome‘.

“Goldworthy laat ons kennismaken met tal van Romeinse tactieken en handelingen die ze toepasten om gebieden te veroveren en die regio’s daarna, zonder al te veel geweld, onder controle te houden.”
Enne Koops, Historiek

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401909921 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Oorlog en vrede in de Romeinse tijd

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

528

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

25-04-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

4

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Pax Romana” te beoordelen