Pax Romana

Oorlog en vrede in de Romeinse tijd
Auteur: Adrian Goldsworthy | Uitgever: Omniboek

27,50

‘Pax Romana’ van Adrian Goldsworthy biedt een compleet en meeslepend overzicht van de Romeinse vrede onder keizers als Julius Caesar, Augustus en Marcus Aurelius.

In zijn epos ‘Pax Romana’ laat topauteur Adrian Goldsworthy zien hoe Rome de vrede handhaafde. De Pax Romana is vermaard vanwege een opzienbarend lange periode van vrede en stabiliteit. Maar deze vrede was afgedwongen door oorlog en betekende de facto complete overheersing. De Romeinen waren agressief en meedogenloos en de handhaving van deze vrede kostte miljoenen doden en betekende voor velen slavernij. Maar delen van het rijk waren door de Pax Romana generaties lang verstoken van oorlogen.

Goldsworthy beschrijft in dit meeslepende en rijk geïllustreerde boek, dat leest als een roman, hoe de Romeinen dit voor elkaar kregen. Hoe ze kleine opstanden neersloegen voor die konden ontaarden in een echte revolutie; hoe ze de overwonnenen het gevoel gaven dat ze onderdeel van het rijk waren; dat Rome welvaart en voorspoed betekende zodat het verzet relatief snel wegebde. Collaboratie en zelfs enthousiaste aansluiting was schering en inslag en door de sluwheid van de legioenen, diplomaten en prefecten werd de Pax Romana overal ingevoerd.

NRC Handelsblad
Recensie

‘Een rijk boek, met aandacht voor de grote structuren, maar ook met detailverhalen.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401918077 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Oorlog en vrede in de Romeinse tijd

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

528

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-05-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

6

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Pax Romana” te beoordelen