Paus Johanna

Auteur: Donna Woolfolk Cross | Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.

12,95

In de katholieke geloofsgemeenschap wordt het bestaan van een vrouwelijke paus afgedaan als mythe, of liever als legende. De Johanna-legende is vanaf het begin gebruikt als argument in de discussie over kerkhervormingen. Ook wordt de legende als een satirische aanval op paus Johannes VIII beschouwd tijdens zijn pontificaat van 872-882. De paus zou door sommigen als een ‘softe’ of een vrouwelijke figuur worden voorgesteld.
Toch wordt de twijfel in stand gehouden. Zo zou er tussen de pauselijke bustes in de kathedraal van Siena tot 1592 een borstbeeld van Paus Johanna hebben gestaan. De buste is nadien op mysterieuze wijze verdwenen…

Tot op heden kan noch bevestigd, noch ontkend worden dat er een vrouwelijke paus is geweest.
Donna Woolfolk Cross wekt in de roman Paus Johanna de legende tot leven van een onvergetelijk vrouw in haar niet aflatende strijd tegen beperkingen die ze niet kon accepteren.

Sinds Pope Joan in 1996 werd gepubliceerd zijn er wereldwijd 3,5 miljoen exemplaren verkocht, verdeeld over 20 talen. Paus Johanna is nu verfilmd met John Goodman als paus Sergius en Johanna Wokalek in de titelrol.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789061125600 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

479

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

19-11-2009

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Paus Johanna” te beoordelen