Paus Franciscus

Man van de dialoog
Auteur: Robert Lemm | Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij

18,95

Als eerste niet-Europeaan, eerste jezuïet, eerste die de naam Franciscus kiest, eerste die aantreedt terwijl zijn voorganger nog leeft, moet hij beslist een unicum zijn. Bovendien is hij ook de eerste paus die geen aandeel heeft gehad in de revolutie van het Tweede Vaticaans Concilie van de jaren zestig. Hij is er veeleer een gevolg van. Zijn ongedwongen optreden heeft hem wereldwijd bijval en respect opgeleverd, maar ook kritiek vanuit conservatieve hoek.

In zijn boek typeert de hispanist en Latijns Amerika kenner Robert Lemm de bijzondere aanpak van de man die niemand wil uitsluiten en die in de geest van de Compagnie van Ignatius van Loyola een volksmissie propageert die aansluit op het verleden van het continent waar hij vandaan komt. Zijn uitgesproken sociale betrokkenheid en zijn ruimhartige interpretatie van sommige leerstellige voorschriften houden vriend en vijand blijvend in de ban.

De auteur publiceerde eerder bij Aspekt twee pausboeken over Johannes Paulus II en Benedictus XVI, alsmede het boek De jezuïeten, hun opkomst en hun ondergang, en vele andere boeken.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463382571 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Man van de dialoog

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

124

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-10-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Paus Franciscus” te beoordelen