Patrick Barnewall

Patrick Barnewall

Een Iers kasteelheer in Tuil
Auteur: Rients Aise Faber | Uitgever: Brave New Books
Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

20,00

Patrick Barnewall kwam na 1672 met zijn broers naar Nederland. Het Ierse regiment waarvan zij deel uitmaakten, werd ingezet in de strijd tegen de Fransen. De Ierse katholieke afkomst evenwel van het regiment gaf spanningen.
Patricks verblijf werd in 1681 definitief door zijn huwelijk met Margrieta Focanus, afkomstig uit een Hollandse regentenfamilie. Patrick kreeg een kans om zijn verloren Ierse wereld in de Nederlanden opnieuw op te bouwen.
Door zijn aard, maar zeker door het verloop der omstandigheden, zou zijn leven en dat van zijn familie een dramatische wending krijgen.
De oppositie uit de katholieke Ierse kringen tegen de protestantse Willem III maakte ook Barnewall verdacht, ondanks zijn militaire loyaliteit. Financieel raakte hij aan de grond.
Daarna zorgde een beladen “mariage de raison” van zoon Robert met de “zedeloze” Sophia van Noortwijck voor de nodige sensatie.
Tenslotte probeerde hij zich tijdens de vredesbesprekingen te Utrecht in 1712 te rehabiliteren. Door zijn rol in de spionagezaak Azzurini bleef zijn persoon verdacht.
Desondanks slaagde de onverschrokken Patrick Barnewall erin het kasteel te Tuil voor zijn zoon David François te behouden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789402154450 Categorie:
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

Een Iers kasteelheer in Tuil

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

184

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

11-02-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Patrick Barnewall” te beoordelen