Passage naar Rome

De opzienbarende bekeringsreis van koningin Christina van Zweden 1654-1655
Auteur: Frans Godfroy | Uitgever: IJzer

32,50

Christina van Zweden (1626-1689) staat bekend als een van de meest extravagante monarchen van de zeventiende eeuw. Zij was 27 jaar toen ze aan haar grote persoonlijke ommekeer – haar troonsafstand en overgang tot het katholicisme – op imposante wijze gestalte gaf door de reis van haar leven te ondernemen van Stockholm via de Nederlanden naar Rome. De reis duurde van juli 1654 tot december 1655. Er was een samenzwering voor nodig waarin de keizer van het Heilige Roomse Rijk, de koning van Spanje en hun gezanten de hoofdrolspelers waren, en waarin jezuïeten als geheim agenten fungeerden. Hun inzet kon niet voorkomen dat Christina’s triomftocht van de contrareformatie uitmondde in een aaneenschakeling van intriges en schandalen.

Sinds de kroniek door Christina’s tijdgenoot Galeazzo Gualdo Priorato, die kort na haar aankomst in Rome werd gepubliceerd, is nooit meer een boek verschenen waarin de bekeringsreis centraal stond. Nauwgezet historisch onderzoek heeft nu geresulteerd in Passage naar Rome, waarin het verhaal in de context van de woelige Europese geschiedenis van de nieuwe tijd opnieuw wordt verteld.

Boek bevat talloze illustraties en een kleurenkatern van 16 pagina’s.

Journalist Frans Godfroy (1948) beschreef eerder de geschiedenis van de rebelse jaren in het katholieke zuiden en de Tilburgse studentenbeweging (1969. Opstand in het Zuiden) en reconstrueerde de vluchtroute van Hugo de Groot van Loevestein naar Antwerpen voor wandelaars en fietsers (Hugo de Groot Pad).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789086842452 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De opzienbarende bekeringsreis van koningin Christina van Zweden 1654-1655

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-05-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Passage naar Rome” te beoordelen