Parijs – Couleur Locale

Wandelend door onbekend Parijs
Auteur: Berber Boom, John H. Boom | Uitgever: Boom

32,50

Parijs – Couleur Locale
Wandelend door onbekend Parijs
J.H. Boom

Sinds de hoge snelheidslijn is Parijs dichterbij dan ooit ? en toch kent de overbekende Franse hoofdstad tal van plekken die bijna iedere reiziger links laat liggen. John en Berber Boom bezochten ze wel. Parijs, couleur locale, waarvan nu een herziene uitgave verschijnt, leidt de lezers door zijstraten en langs vergeten pleinen, parken en monumenten.
Geen Eiffeltoren, Arc de Triomphe of Sacré Coeur, maar de Passage Véro-Dodat, het Canal St. Martin en de Rue St. Julien le Pauvre. Parijs, couleur locale is het resultaat van voettochten door de straten en stegen die bezoekers van de overbekende hoogtepunten verwijderen. Wie Parijs echt wil leren kennen, moet wandelen, of gaan zitten. Dat is wat John Boom en zijn dochter Berber hebben gedaan. Ze traden in de voetsporen van Le Corbusier, Honoré de Balzac, George Sand en al die andere befaamde Parijzenaars. Ze spraken met de bewoners van nu: winkeliers, passanten en clochards. Ook legden ze hun indrukken vast met potlood en penseel: Parijs, couleur locale bevat een groot aantal prachtige aquarellen van hun beider hand.

?origineel, praktisch en curieus (?) bladerend door Parijs, couleur locale krijg je meteen wandelkriebels?
– ANWB Reizen

?opgewekt, temperamentvol (?) een meeslepend boek?
– HP/De Tijd

Over de auteur(s):
John H. Boom (1919-2009) was uitgever. Hij studeerde cultuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en een van zijn liefhebberijen was het schrijven en illustreren van reisverhalen. Hij verbleef ieder jaar een maand in Parijs en verkende dan de stad te voet, per bus en per metro. Berber Boom heeft de teksten van haar vader John H. Boom geactualiseerd.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461051172 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Wandelend door onbekend Parijs

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

02-12-2010

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Parijs – Couleur Locale” te beoordelen