Parijs-Berlijn

Een reis door Europa na de Grote Oorlog
Auteur: Erwin De Decker, Peter Jacobs | Uitgever: Pelckmans

30,00

De Eerste Wereldoorlog is ook een reisbestemming. De plekken waar het bloedvergieten in 1918 eindelijk stopte, hebben altijd een bijzondere aantrekkingskracht uitgeoefend. Ze werden en worden druk bezocht. Slow travellers Erwin De Decker en Peter Jacobs gaan op zoek naar de sporen van de vrede. In Parijs-Berlijn vertellen ze grote en kleine verhalen van de jaren twintig. Ze vinden in Compiègne de wagon waarin de wapenstilstand afgesproken werd en zoeken de tafel waarop in het kasteel van Versailles het verdrag getekend werd. Ze gaan kijken hoe de doden herdacht en de steden heropgebouwd werden en zoeken uit waarom België en Denemarken een stuk groter werden. Ze bezoeken de geboortestad van de schrijver van Im Westen nichts Neues en verkennen het ballingsoord van de Kaiser. Ze volgen Belgische vluchtelingen en krijgsgevangenen op weg naar huis.

De reis door Frankrijk, België, Duitsland, Denemarken en Polen voert hen van Parijs naar Berlijn, grootsteden waar ondanks de crisis de wilde jaren twintig aanbreken. Parijs-Berlijn brengt je naar plaatsen die reisgidsen zelden vermelden. Oude prentbriefkaarten illustreren deze fascinerende reisroute.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463102117 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een reis door Europa na de Grote Oorlog

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

14-11-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

1 beoordeling voor Parijs-Berlijn

  1. 4 van 5

    Historiek

    “Rijkelijk geïllustreerd, afwisselend boek met een originele invalshoek. Over minder bekende locaties die herinneren aan de nasleep van Eerste Wereldoorlog.” – Kevin Prenger

    Lees hier de hele bespreking


Een beoordeling toevoegen