Parcours Europa

Auteur: | Uitgever: Hannibal Books

59,00

Het Europa van vandaag gezien door de ogen van fotografe Lieve Blancquaert

“Een tocht door Europa is een reis door vele landschappen, culturen en geschiedenissen. Er worden allerhande talen gesproken, diverse tradities gevierd en uiteenlopende gerechten gegeten. Het licht valt hier geen twee keer hetzelfde, de kleuren zijn nergens identiek. Wat ze wél delen, is dat ze gewild of ongewild deel uitmaken van eenzelfde politieke project, ze hebben dezelfde achtergrond gemeen: de Europese Unie. Tegen dat canvas staan ze, allemaal – en nu ook letterlijk tegen het canvas van Lieve Blancquaert.”

— Hendrik Vos

De val van de Berlijnse Muur motiveerde fotografe en journaliste Lieve Blancquaert om met de camper een epische tocht dwars door Europa te ondernemen. In alle 27 lidstaten van de Europese Unie ging ze op zoek naar de wortels van onze identiteit. Ze wilde horen en voelen wat ons samenhoudt en wat ons verdeelt.

Haar vele persoonlijke ontmoetingen maken telkens weer duidelijk dat de eigen taal, geschiedenis, besognes, verlangens en dromen veel universeler zijn dan we op het eerste gezicht zouden denken. Dé Europeanen bestaan niet, maar toch zijn we op vele manieren met elkaar verbonden, of we dat nu willen of niet.

In honderden indringende beelden en tientallen kleurrijke verhalen toont Lieve Blancquaert als in een reisdagboek de complexiteit, diversiteit en schoonheid van dit kwetsbare continent.

Met een voorwoord van Hendrik Vos.

Samen met het boek lanceert VRT Canvas de gelijknamige serie Wij zijn Europa en is er een bijbehorende tentoonstelling in Cultuurcentrum Mechelen van 14 maart tot 30 juni 2024. De expo maakt deel uit het stadsfestival Construct Europe.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464941074 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Uitgever

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

06-03-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Parcours Europa” te beoordelen