Overschakelen

Het verhaal van Philips telecommunicatie industrie
Auteur: Andre van Daal, Hans van Kampen, Jaap Groeneveld, Rom van der Schaaf | Uitgever: Wijland Uitgeverij

29,95

Een paar jaar geleden, juist voordat Philips zich terug zou trekken uit het laatst overgebleven restant van Philips’ Telecommunicatie Industrie te Hilversum (PTI), namen een aantal oud-werknemers het initiatief om historisch archiefmateriaal te redden. Daaruit vloeide ook voort het beschrijven van de geschiedenis in een boek.

In maart 2014 gaat het boek OVERSCHAKELEN – Het verhaal van Philips’ Telecommunicatie Industrie verschijnen. Het boek beschrijft vooral de artikelgroepen Openbare Telefonie, Huis- en Bedrijfstelefonie en Telegrafie & Data Switching, met veel aandacht voor de producten die door die groepen werden ontwikkeld, gefabriceerd en verkocht. In verband met deze activiteiten in Hilversum komen de fabrieken in Den Haag en Hoorn aan bod. Enige aandacht wordt ook besteed aan de andere artikelgroepen: Lijntelefonie/Transmissie, Radio & Radar en Verkeerssystemen.

Het boek is een mengsel van beeldmateriaal en beschrijvingen van de drie Hilversumse artikelgroepen, verdeeld in perioden van circa tien jaar van 1945 t/m 2005. Vooraf gaat een samenvatting van de geschiedenis van de Nederlandsche Seintoestellen Fabriek (NSF), waaruit PTI is voortgekomen. Het beeldmateriaal omvat zowel foto’s van producten, als inkijkjes in de fabrieken en laboratoria, als groepsfoto’s. Ondanks dat het bedrijf in 1984 is gesplitst, wordt op dezelfde voet de geschiedenis van het bedrijfsonderdeel beschreven dat eindigde als Lucent Technologies.

In 250 pagina’s van 22 x 22 cm en minstens evenveel plaatjes wordt de geschiedenis van één van de belangrijkste bedrijven van het Gooi vastgelegd. Het boek geeft een beeld van de werkomgeving waar velen met trots hebben gewerkt en veel herinneringen aan hebben overgehouden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789077285374 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het verhaal van Philips telecommunicatie industrie

Auteur

, , ,

Uitgever

Aantal pagina's

252

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

14-03-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

1 beoordeling voor Overschakelen

  1. Gerard

    Fantastisch boekwerk over PHILIPS in Hilversum. Voor diegene die gewerkt hebben bij deze vestiging van Philips is het zeker leuk om te lezen hoe de opkomst is geweest en de ondergang van PTI.


Een beoordeling toevoegen