Overlevenden van de Holocaust

Auteur: Marieke de Geus | Uitgever: Memphis Belle B.V.

9,99

Deze bijzondere graphic novel vertelt de verhalen van zes joodse kinderen die de Holocaust hebben overleefd. Je leest onder andere over de angstige Kristallnacht, over een gewelddadige nazi-inval in het door oorlog verscheurde Parijs, over de verschrikkelijke bombardementen op de Engelse plaats Coventry en over de deportatie naar, en aankomst in, het gruwelijke Auschwitz. Elk verhaal is waargebeurd en toont de enorme overlevingskracht van de mens.

In 2014 werd van deze verhalen een documentaire gemaakt: Children of the Holocaust.
Bekijk de trailer: https://vimeo.com/89223502

Genomineerd voor een Bafta Award!

NBD Biblion
Recensie door Ria Scholten -Boswerger

Graphic novel waarin zes Joodse kinderen vertellen wat hen overkwam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Enkel hun Joodse identiteit was reden voor vervolging door de nazi’s.
Ternauwernood konden ze vluchten voor de verschrikkingen. Zo verlieten ze hun thuisland Duitsland, Tsjechoslowakije, Polen en Frankrijk en kwamen in Groot-Brittannië, waar ze opgroeiden. Van de zes waargebeurde verhalen werd ruim zeventig jaar later in Engeland de animatiefilm ‘Children of the Holocaust’ gemaakt. Diverse scènes uit deze succesvolle bekroonde film werden gebruikt voor de samenstelling van dit boek. De stripachtige, cartooneske illustraties hebben sombere kleuren. Na de zes verhalen volgt een dubbele pagina, met een actuele foto van elke hoofdpersoon en een korte beschrijving van wat er van hen geworden is. Vervolgens geeft een alfabetische woordenlijst uitleg over onbekende namen en begrippen. Een tijdlijn benoemt een aantal belangrijke gebeurtenissen tussen 1933 en 1945.
Tot slot is er een alfabetisch register en een verwijzing naar diverse relevante websites.
Prima tijdsdocument. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463130523 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

100

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

07-10-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Overlevenden van de Holocaust” te beoordelen