Overleven/ deel 2 1942-1943

De lotgevallen van zeven Nederlandse Mariniers in WO II
Auteur: Ynskje Penning | Uitgever: Uitgeverij Penningboek

27,50

OVERLEVEN deel 2 1942-1943

Japan valt Pearl Harbor aan. De neutraliteit in de USA slaat radicaal om. President Roosevelt sluit zich aan bij de geallieerden en verklaart Japan de oorlog. De Tweede Wereldoorlog raakt in een ware stroomversnelling.
De Slag op de Atlantische Oceaan verloopt voor de geallieerden rampzalig. U-boten torpederen talloze koopvaardijschepen. Tot mei 1943 is het onduidelijk of de geallieerden een kans maken op de overwinning. Marinier Frank van Yzerbergen vaart geheime post over de Atlantische Oceaan en verricht geheime missies. Hij zet zich in en wil overleven.
De andere mariniers worden naar Nederlands-Indië gestuurd om de Nederlandse kolonie te verdedigen tegen een Japanse invasie. Vier van hen overleven de Slag in de Javazee, komen in dienst bij de Australische- en de Amerikaanse marine en raken betrokken bij de moeizaam verlopende oorlog in de Pacific. In 1943 vallen ze onder de legendarische generaal Patton Sicilië binnen.

Overleven is een historisch docu-drama gebaseerd op de verhalen van de vader van de schrijver, de marinier Frans van Staalduinen, alias Frank van Yzerbergen.
De ongelooflijke geschiedenis van deze mannen is te omvangrijk voor één boek. Overleven bestaat uit drie delen, die telkens na een jaar zullen verschijnen.
In de boeken zijn de belangrijkste data verwerkt, zodat de lezer een overzicht krijgt van de Tweede Wereldoorlog en daardoor beter begrijpt waarom Nederlandse mariniers op bepaalde fronten werden ingezet.

1. Door de mix van fictie en non-fictie is het boek een ware verademing in het aanbod van veelal gestileerd werk over de Tweede Wereldoorlog. Ynskje Penning heeft het aangedurfd om een pad te bewandelen dat nog niet door andere auteurs ontdekt is. Overleven is een uitmuntend boek geworden!
Peter Kimenai, marinier b.d. en recensent van Traces of War

2. Ze is een bevlogen onderzoekster en een begenadigd schrijfster. Haar komt dank en eer toe voor dit levenswerk.
Recensent Alfred van Hall

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789081609920 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De lotgevallen van zeven Nederlandse Mariniers in WO II

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-11-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Overleven/ deel 2 1942-1943” te beoordelen