Over honderd jaar

Auteur: Jonathan White | Uitgever: Uitgeverij Nieuwezijds b.v.

24,99

Heeft het nog wel zin om over de toekomst na te denken nu die er soms gitzwart uitziet? Het antwoord van historicus en politiek wetenschapper Jonathan White is een volmondig: Ja!

Het lijkt wel alsof we de toekomst zijn gaan ervaren als een onafwendbaar noodlot. We graven ons in om rampen als klimaatopwarming, geopolitieke conflicten en economische achteruitgang zo lang mogelijk buiten de deur te houden.

Ook de politiek beperkt zich vaak tot de korte termijn. Politici zijn vooral bezig met het bestrijden van acute crises in plaats van met het bouwen aan een betere toekomst. Dat kan en moet anders, zo betoogt Jonathan White. Hij laat zien dat de mensheid vaker voor hete vuren heeft gestaan en analyseert hoe politici daar sinds de Verlichting mee om zijn gegaan.

Hoe groter de problemen, des te belangrijker het volgens White juist is om politiek actief te worden en na te denken over en mee te bouwen aan het toekomstbeleid. Want, zo luidt White’s opbeurende conclusie, zelfs wanneer alles in elkaar stort zullen we daar samen een politieke oplossing voor moeten bepalen.

Jonathan White is hoogleraar politicologie aan de London School of Economics. Vanuit het Europese Instituut van de LSE heeft hij veel gepubliceerd over democratie en de politiek van noodtoestanden. Daarnaast schrijft hij voor The Guardian en New Statesman, en ontving hij de British Academy Brian Barry Prize voor zijn buitengewone prestaties in de politieke wetenschappen.

‘Het boek staat vol met zinnen die je vaak twee, soms drie keer moet lezen en die je vervolgens niet meer loslaten.’ – De Groene Amsterdammer

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789057126079 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

15-10-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Over honderd jaar” te beoordelen