Over de Muur

Duitsland 30 jaar na de val
Auteur: Rik Tyrions | Uitgever: Davidsfonds

25,99

28 jaar lang symboliseerde de Muur de verdeling van Duitsland en van Europa. De communistische machthebbers van de DDR lieten hem in 1961 bouwen om hun eigen volk te beletten naar het Westen te vluchten. Tot de Oost-Duitsers in 1989 genoeg hadden van het vermolmde DDR-regime. De val van de Muur en de eenmaking van Oost- en West-Duitsland, elf maanden later, joegen een schokgolf door Europa.

Iedereen had verwacht dat de Bondsrepubliek en de DDR vanaf dan snel naar elkaar toe zouden groeien. Maar 30 jaar later kijkt het Oosten van Duitsland nog altijd aan tegen een grote achterstand op het Westen. Veel jonge mensen zijn weggetrokken uit de nieuwe deelstaten, wie achterblijft is vaak verbitterd. Hoe is het mogelijk dat de Muur destijds eerder per ongeluk openging?

Waarom blijft de werkelijke integratie van Oost en West uit? Welke rol speelden bondskanseliers Adenauer, Kohl en Merkel in het hele verhaal? Vanwaar de heropleving van extreemrechts in Duitlsnad? Op deze en nog veel meer vragen biedt Over de muur een helder antwoord.

Rik Tyrions volgde als VRT-radiojournalist bijna drie decennia het wel en wee van de Duitse eenmaking. Hij maakte tientallen reportagereizen door het land om de vinger aan de pols te houden. Eerder schreef hij al Duitsland, vijftig jaar later, over extreemrechts geweld in de Bondsrepubliek, en De nacht van de vrijheid, over de val van de Berlijnse Muur.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059089921 Categorieën: , , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Duitsland 30 jaar na de val

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

304

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

11-10-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Over de Muur” te beoordelen