Out of office

Kunstschatten uit bedrijven
Auteur: Catharien Romijn, Edo Dijksterhuis | Uitgever: lecturis

25,75

Kunstwerken uit diverse Nederlandse bedrijven verruilen dit najaar hun vertrouwde plek in kantoren en bedrijven voor een plek in het museum. Singer Laren biedt vanaf december een kunsthistorisch overzicht van 75 jaar Nederlandse kunst uit bedrijfscollecties, met als centraal thema ‘ontmoetingen’ tussen de moderne kunst van na 1945 en actuele kunst.

Het boek bij de tentoonstelling, ‘Out of office. Kunstschatten uit bedrijven’, is het eerste boek waarin de Nederlandse naoorlogse kunst wordt gepresenteerd door verbanden te leggen tussen oud en nieuw. We zien de interactie en de dynamiek tussen de kunstwerken, de kunstenaars, tussen de canon die de kunstwereld op zijn kop zette en de jongste generatie, die niet geïsoleerd werkt, maar schatplichtig is aan hun voorgangers. Een voorbeeld: het thema ‘engagement en expressie’ levert interactie tussen Karel Appel, Tanja Ritterbex, Ger Lataster, Lucebert, Carel Visser, Ronald Zuurmond, Anton Rooskens, Gé-Karel van der Sterren, André Volten, Constant, Wessel Couzijn, Shinkichi Tajiri en David Bade.

‘Out of office’ is een onmisbare aanvulling in de boekenkast van iedere liefhebber van moderne en actuele Nederlandse kunst.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462262997 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Kunstschatten uit bedrijven

Auteur

,

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-01-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Out of office” te beoordelen