Orlando en andere attractieve mannen

Nader tot Couperus
Auteur: Wim Schuwirth | Uitgever: Uitgeverij Prominent

20,00

Ter gelegenheid van de 100ste sterfdag van Louis Couperus (1863-1923) is Wim Schuwirth in de verhalen van deze Haagse schrijver op zoek gegaan naar een antwoord op de vraag welk soort mannen voor hem attractief waren.

Couperus schreef enthousiast over jonge, levenslustige mannen; empathisch over oudere alleen-gaande mannen in hun strijd tegen het uiterlijk verval; en intiem over zijn grote vriend Orlando, die zo mooi is als een antiek beeld in een museum, en die hij bewondert.

Die mannen van toen hebben veel herkenbaars. Maar dit boek gaat niet alleen over Louis Couperus en over mannen die hij al schrijvend schiep; het gaat ook over mannen van vlees en bloed die destijds mede door hun homoseksualiteit ten onder gingen, en over de voorvechter in de strijd voor homo-emancipatie.

 Wim Schuwirth (1948) is theoloog en filosoof; hij publiceerde op die gebieden. Hij was werkzaam in het middelbaar sociaalpedagogisch beroepsonderwijs. Geboren te ‘s-Gravenhage las hij Couperus al op jonge leeftijd. In het hoofdstuk Mijn geschiedenis met Louis Couperus – ‘De roze smoking’ en twee ringen vertelt hij over zijn ontmoeting met een achternicht van de grote schrijver.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492395405 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Nader tot Couperus

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

188

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-06-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Orlando en andere attractieve mannen” te beoordelen