Oranje Zwartboek

De ontluisterende geschiedenis van onze koninklijke familie
Auteur: Gerard Aalders | Uitgever: Just Publishers

24,50

De spraakmakende bestseller nu als voordeeleditie!

‘De waardering voor Willem-Alexander is nog nooit zo laag geweest. Aalders schetst een ontnuchterende werkelijkheid.’

Tot dusver is er nooit een Oranje geweest die de troon weigerde. Het koningschap wordt riant betaald en de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn benijdenswaardig: gratis wonen (op fraaie locaties in prachtige paleizen), gratis reizen in alle denkbare soorten van (eigen) vervoer, een belastingvrije uitkering (zoals het salaris van de koning eufemistisch heet) en vrijstelling van erfbelasting.

De Oranjegezinde pers werkt onder het wakend oog van de Rijksvoorlichtingsdienst actief mee aan het drogbeeld dat de monarchie de verbindende factor zou zijn die het Nederlandse volk tot elkaar brengt en verenigt.

Aalders vraagt zich af welke redenen er zijn om de monarchie te continueren. Strikt gemeten naar haar verdiensten voor ons land en ontdaan van alle franje. Hij duikt daarvoor in de roerige geschiedenis van het Huis van Oranje, doet bijzondere ontdekkingen en komt tot opvallende conclusies.

‘Juist uit de erfelijkheid van de koningsfunctie blijkt de volstrekte onbelangrijkheid: het doet er niet toe wie koning is, laten we dus afspreken het oudste kind van de vorige koning te nemen. Koning-zijn is de enige maatschappelijke functie waarvan grondwettelijk vaststaat dat iedereen, zelfs de domste mens, haar op zich kan nemen’
– Hugo Brandt Corstius

Historicus Gerard Aalders was onderzoeker bij het NIOD. Hij schreef boeken over kartels, de Bilderbergconferenties, inlichtingendiensten en economische oorlogvoering. Eerder verschenen de bestsellers Wilhelmina, fictie en werkelijkheid en Bernhard, alles was anders.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089750112 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De ontluisterende geschiedenis van onze koninklijke familie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

398

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

12-12-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Oranje Zwartboek” te beoordelen