Opper-Nubie

Van Naga tot Aboe Oda
Auteur: Hans Schoens, Huub Pragt | Uitgever: Huub Pragt Egyptoloog

42,50

Rijk der farao’s Opper-Nubië, het huidige Soedan, was rijk aan grondstoffen zoals goud, wierook, ivoor en ebbenhout. Daarom werden er al ten tijde van het Oude Rijk handelsexpedities naar dit gebied geleid vanuit Egypte. Door de eeuwen heen veranderde het contact tussen Opper-Nubië en Egypte en daarmee ook de wederzijdse beïnvloeding op de cultuur. De zwarte farao’s, die vanaf de 25ste dynastie vanuit Opper-Nubië over Egypte regeerden, lieten zich in de beeldhouwkunst en architectuur inspireren door de beeldhouwwerken de monumenten van Egyptische farao’s uit het Nieuwe Rijk. Omstreeks het begin van onze jaartelling wist Opper-Nubië zich aan de invloedsfeer van Egypte te onttrekken en werd een zelfstandige staat. De faraonische cultuur bleef echter gehandhaafd in het gebied en hield zelfs langer stand dan in Egypte zelf.

Dankzij een unieke samenwerking tussen fotograaf, vormgever Hans Schoens en egyptoloog Huub Pragt is dit prachtige boek over Opper-Nubië tot stand gekomen.

Door middel van prachtige gedetailleerde kleurenfoto’s, overzichtskaarten, plattegronden en een uitgebreide Nederlandse uitleg en bijschriften wordt u meegenomen op een fascinerende reis langs de monumenten van dit bijzondere gebied.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789081047449 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Van Naga tot Aboe Oda

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

254

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

15-12-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Opper-Nubie” te beoordelen

Andere suggesties…