Opkomst en ondergang van beschavingen

Waar staat het Westen? Geschiedfilosofie met een kwantitatieve analyse
Auteur: Floris van de Vooren | Uitgever: Eburon Uitgeverij

22,00

Wat bepaalt opkomst, bloei en ondergang van beschavingen? Aan de hand van een scenarioanalyse onderzoekt econoom Floris van de Vooren de factoren die de ontwikkeling van beschavingen bepalen.

Als we denken aan de toekomst, zijn we vaak pessimistisch en geloven we dat onze westerse beschaving wordt bedreigd en misschien wel zal verdwijnen. Sommigen duiden de huidige conflicten in de wereld als een botsing van beschavingen. Maar wat is precies de definitie van een beschaving en welke factoren zijn van invloed op de opkomst, bloei en ondergang van beschavingen?

Auteur Floris van de Vooren gaat in zijn boek uitgebreid in op deze vragen. Aan de hand van een scenarioanalyse analyseert hij de werking van de factoren die de ontwikkeling van beschavingen beïnvloeden. Daarbij maakt hij gebruik van een wiskundig model.

Zoals Van de Vooren beschrijft, heeft elke beschaving zijn eigen karakteristiek. Daarbij wordt rekening gehouden met het feit dat alle huidige beschavingen met mondiale ontwikkelingen op het gebied van automatisering, genetica en milieu te maken hebben. De bestaande beschavingen worden aan de hand van hun bevolking, economie en militaire uitgaven met elkaar vergeleken. Tenslotte positioneert de auteur ze op basis van een tentatieve berekening van hun kracht.

De analyse in dit boek stelt ons in staat de vraag te beantwoorden waarom sommige beschavingen ten onder gaan en andere niet. Het Westen staat voor een aantal uitdagingen, waarop de antwoorden van grote betekenis zijn voor de verdere ontwikkeling van onze beschaving.

Dr. Floris van de Vooren is econoom en econometrist.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463012287 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Waar staat het Westen? Geschiedfilosofie met een kwantitatieve analyse

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

316

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

25-02-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Opkomst en ondergang van beschavingen” te beoordelen