Operatie Barbarossa

De bloedigste oorlog uit de geschiedenis
Auteur: Stewart Binns | Uitgever: Xander Uitgevers B.V.

21,99

Operatie Barbarossa van Stewart Binns vertelt de tragische geschiedenis van de Duitse invasie in de Sovjet-Unie tot de val van Berlijn in 1945. Voor de lezers van Antony Beevor en Russell Shorto.

Operatie Barbarossa van wetenschapper Stewart Binns, het brein achter de succesvolle documentaireserie The Second World War in Colour, vertelt het bloedige keerpunt in de Tweede Wereldoorlog vanuit Russisch perspectief. Voor de lezers van Antony Beevor en Russell Shorto.

In de zomer van 1941 marcheren 4 miljoen nazisoldaten Moskou binnen. De bloedigste militaire operatie ooit laat een spoor van dood en vernieling achter. Dit niveau van wreedheid wordt pas geëvenaard als het Sovjetleger Stalingrad terugwint, en vervolgens meedogenloos wraak neemt als het Berlijn binnenvalt.

Vanuit een zeldzaam perspectief, dat van de Sovjets en de Oost-Europeanen, vertelt Operatie Barbarossa de tragische en allesveranderende geschiedenis: van de Duitse invasie in de Sovjet-Unie tot de val van Berlijn in april 1945. Stewart Binns dook in talloze Russische archieven en geeft zo een unieke blik op de ‘andere kant’ van de oorlog. Hij combineert een tactisch en technisch verslag van de oorlogsmanoeuvres met intieme en aangrijpende persoonlijke verhalen over moed, burgerschap en lijden. Dit is het verhaal van de bloedigste oorlog in de geschiedenis.

‘Dit is werkelijk een verbazingwekkend boek, boordevol schroeiende, tot nu toe ongepubliceerde, getuigenissen.’ — Andrew Roberts, auteur van Churchill: de biografie

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401616324 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De bloedigste oorlog uit de geschiedenis

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

04-02-2022

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Operatie Barbarossa” te beoordelen