Openbaring

Auteur: Jeroen Windmeijer, Tjarko Evenboer | Uitgever: Xander Uitgevers B.V.

24,99

De religieus-historische thriller Openbaring van Jeroen Windmeijer en Tjarko Evenboer is het eerste explosieve deel in de trilogie over docent Simon Ryevaar. Voor de fans van Dan Brown.

In de thriller Openbaring, het eerste deel in de Ryevaar-trilogie van bestsellerauteurs Jeroen Windmeijer en Tjarko Evenboer, is Simon Ryevaar is religieus antropoloog aan de Universiteit Leiden en gespecialiseerd in ‘eindtijdbewegingen’ – geloofsgroepen die menen dat het einde van de wereld aanbreekt. Als een bevriende archeoloog in een grot in Turkije een mysterieuze inscriptie uit het Bijbelboek Openbaring ontdekt, zet dit alles wat Simon denkt te weten op zijn kop. Is het mogelijk dat gelovigen het Bijbelboek al tweeduizend jaar lang verkeerd interpreteren? Voordat hij een antwoord heeft kunnen vinden, wordt zijn vriend op grimmige wijze vermoord.

Ondertussen doet de Leidse journalist Nova le Temps onderzoek naar The Bride, een sekte die dankzij zijn charismatische leider steeds meer leden trekt. Terwijl Nova dieper graaft komt er schokkende informatie over de sekte naar boven, maar stuit ze ook op steeds meer verzet en raadselachtige intimidaties.

Wanneer de paden van Simon en Nova kruisen, beginnen ze een zoektocht naar het verborgen verleden van de sekteleider. Het is het begin van een levensgevaarlijke reis dwars door Europa en daarbuiten – op zoek naar de waarheid, en op de vlucht voor de mensen die hen ten koste van alles tegen willen houden.

Jeroen Windmeijer en Tjarko Evenboer combineren hun fenomenale kennis van de Bijbel én hun schrijftalent in deze meeslepende thriller, waarin zij een volledig nieuw en schokkend perspectief op de Bijbel verweven met een ijzersterke plot die de lezer beduusd achterlaat. Voor de lezers van Dan Brown.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401619103 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

528

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

24-03-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

2 beoordelingen voor Openbaring

 1. 5 van 5

  Dolf Mulder

  het boek leest als een trein. onthutsende verklaringen over wat er cryptisch in Openbaring staat vermeld. En bijzonder dat na 1900 jaar Openbaring eigenlijk pas geopenbaard is

 2. 5 van 5

  Marc Braem

  Een spannend verhaal, met een nauwelijks te voorspellen “eindstrijd” tussen de personages… Spijtig dat ik geen manier weet om de interpretatie van de Openbaring, waarover veel uitleg staat in deze thriller, te controleren. Het nawoordje over de ontstaansgeschiedenis van het boek, had misschien een hint kunnen geven over het percentage fictie versus serieus doorgronden. (Ik kon natuurlijk de boeken uit de bibliografie opsporen en nalezen… dan wist ik het misschien ook.)
  Dit verhaal start in Cappadocië, waarover ik een en ander te weten kwam. Meegenomen! En het gaat in snelle vaart verder. Een tof tof tof boek. Precies waar ik van hou: het gevoel dat je iets leert / verneemt (bijv. over sektepsychologie), plus spanning. Ik kijk uit naar de volgende boeken!


Een beoordeling toevoegen