Op zoek naar …

De gecompliceerde relatie tussen archeologie en de Bijbel
Auteur: Margreet L. Steiner | Uitgever: Mijnbestseller.nl

20,05

Voor veel mensen is het duidelijk: de geschiedenis van het Oude Israël wordt verteld in de Bijbel. Deze verhalen zouden opgetekend staan in historische archieven of eeuwenlang zijn doorverteld.

In werkelijkheid wordt er al vanaf de 19e eeuw getwijfeld aan de historische betrouwbaarheid van veel bijbelverhalen. Er zijn talloze boeken en websites die zeggen dat archeologische vondsten de Bijbel bevestigen. De kritische noot van het moderne wetenschappelijk onderzoek klinkt minder helder door. Dit boek is bedoeld om in deze lacune te voorzien. Het gaat in op de vaak moeizame en gecompliceerde relatie tussen archeologie en bijbelverhalen. Maar dit is geen boek over `bijbelse archeologie’. De archeologie wordt niet gebruikt om bijbelverhalen te illustreren, laat staan om aan te tonen dat de Bijbel `toch gelijk heeft’. 

De auteur is archeologe, gepromoveerd op de geschiedenis van Jeruzalem en auteur van verschillende boeken. Ze heeft jarenlang archeologisch onderzoek gedaan in Jordanië, Syrië en Libanon. Aan de HOVO in Leiden geeft ze al meer dan tien jaar cursussen over `archeologie en de Bijbel’.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462543621 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De gecompliceerde relatie tussen archeologie en de Bijbel

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

175

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

03-02-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Op zoek naar …” te beoordelen