Op zoek naar Rinus

Auteur: Henk Notté | Uitgever: Brave New Books

34,00

Op de laatste dag van 1928 sterft mijn opa Pol in het ziekenhuis van Oud-Gastel aan tuberculose. Zijn enig kind Rinus is dan twaalf, een leeftijd waarop een vader niet gemist kan worden. Hoe Rinus dit drama beleefde, weet ik niet. Hij heeft het me nooit verteld.
Generaties behoren hun ervaringen te delen met de generaties die volgen, maar daar waren mijn vader en zijn generatiegenoten niet zo goed in. Nu hij er niet meer is, moet ik zelf op zoek naar de man uit de tijd vóór ik hem persoonlijk leerde kennen: in de economische crisis van de jaren dertig, de lange mobilisatie voor de Tweede Wereldoorlog, de angstige dagen als soldaat bij de inval van de Duitsers, de bommen op Roosendaal en de moeizame wederopbouw na de oorlog.
Ook dit derde deel in de zoektocht naar mijn voorouders kan niet zonder te kijken naar de maatschappij waarin de hoofdpersonen leefden. Dat was er een met aparte hokken voor mannen en vrouwen, arbeiders, middenstanders en hogere dames en heren. En alles en iedereen onder controle van de Katholieke Kerk.
Tijdens het schrijven hoorde ik zo nu en dan van mijn vader wat hij er van vond, waarmee hij alsnog een stukje van de schuld van zijn generatie inlost.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464920659 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

201

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

24-03-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Op zoek naar Rinus” te beoordelen