Op zoek naar lezers

Dagboeken 2012-2016
Auteur: Gerrit Jan Zwier | Uitgever: Elikser B.V. Uitgeverij

23,50

Reisboeken en dagboeken behoren tot mijn favoriete literaire genres. Op zoek naar lezers is een dagboek waarin het reizen een belangrijke plaats inneemt.
Het is een rondgang door eigen werk, eigen motieven en opinies.

Twee sprekende voorbeelden uit de tekst:

(Op een markt in het Groningse dorp Wedde)
– Een jongeman vroeg zich verbaasd af of ik iemand was die werkelijk over van alles schreef. Over Tolkien, de Waddeneilanden, pelgrimsreizen, landschapschilders, Lapland, IJsland… Hij had geen enkel zicht op de verborgen draden die deze onderwerpen bijeenhouden. Welnu, het gaat natuurlijk om het romantisch levensgevoel! Om het knaagdier in de geest dat ons romantici naar eilanden en de uithoeken van de aarde jaagt, alsmede naar fantasiewerelden, om te ontdekken dat ook daar het knagen verder gaat.

– Een slechte recensie went nooit, ook al heb ik veertig boeken op mijn naam staan. Opeens word je in de hoek gezet als een babbelaar uit de provincie, iemand die geen doel in het leven heeft, een banaan zonder passie, een zwetsmajoor, een egotripper die alleen maar onbenullige details ziet en geen oog heeft voor het grote verband, een figuur die denkt dat x = x de oplossing is van een wiskundesom, een vat zonder bodem, een contactgestoorde mopperkont, een zuinige krent, een humorloze zuurpruim, een grijze kantoorman, een boekenwurm, een archiefmol, een Broeder Vagabundus die alleen maar zeurt over zere voeten, een literaire randfiguur, een zogenaamde antropoloog die primitieve mensen belachelijk maakt of er met een boogje omheen loopt.

Zo rijgen de gebeurtenissen zich door de tijd aaneen en tonen het beeld van een dagboekanier die koste wat het kost als schrijver door het leven wilde gaan.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463656184 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Dagboeken 2012-2016

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

377

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

26-02-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Op zoek naar lezers” te beoordelen