Op zoek naar Johan Huy

Twee Denekampers tegen wil en dank in Duitse krijgsdienst
Auteur: René Borgerink | Uitgever: Boekwinkel Heinink

19,95

Dit boek vertelt het unieke verhaal van een bijzondere Denekampse familie. Nederlanders in hart en ziel, maar in bezit van een Duits paspoort. Het gevolg is dat grootvader Herman Huy in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog belandt, en zijn zoon Johan in 1940 wordt opgeroepen voor de Wehrmacht. In het laatste oorlogsjaar verdwijnt hij spoorloos aan het Oostfront.
Na de oorlog gaat zijn familie op zoek naar Johan Huy. Langzaam maar zeker wordt duidelijk wat er van hem is geworden, maar de verbeten speurtocht gaat tergend langzaam. Tot het einde blijft er hoop op een teken van leven.
De moeder van auteur René Borgerink is een zus van Johan Huy. Als Borgerink met haar vakantie viert in Duitsland, komt hij tot een schokkende ontdekking, die hem op het spoor zet van zijn verdwenen oom. In gesprekken met familieleden en in archieven vindt hij de bouwstenen voor dit fascinerende, waar gebeurde relaas. Een rijk geïllustreerde familiekroniek, over hoe gewone mensen verstrikt raken in de grote wereldgeschiedenis. De naoorlogse speurtocht naar Johan Huy beschrijft bovendien een onderbelicht hoofdstuk in onze vaderlandse geschiedenis.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789491640230 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Twee Denekampers tegen wil en dank in Duitse krijgsdienst

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

21-02-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Op zoek naar Johan Huy” te beoordelen