Op weg naar de muur van keizer Hadrianus

Reizen en koken langs de Romeinse Limes
Auteur: Claudia Vandepoel | Uitgever: Uitgeverij De Nieuwe Haagsche B.V.

19,95

Claudia Vandepoel neemt de lezer mee van Xanten naar de muur van Hadrianus in Engeland en laat ons kennismaken met de lokale gerechten op deze reis. Het boek is een culinair reisverhaal met recepten uit de Romeinse tijd. Het speelt zich af in het jaar 129 A.D., als Keizer Hadrianus de scepter zwaait. Er is uitgebreide aandacht voor de scheepvaart in die tijd en de verschillende kooktechnieken. Veel van de voorwerpen in het verhaal zijn gevonden bij archeologische opgravingen.

De recepten ter plaatse zijn gebaseerd op gegevens uit archeologisch botanisch onderzoek. Ter afsluiting van ieder hoofdstuk worden enige gerechten genoemd die achterin het boek als recept worden besproken, inclusief een foto ter illustratie van het eindresultaat en een bronvermelding.

Claudia Vandepoel heeft in 2005 ‘De Historische Keuken’ opgericht met het doel om de mensen van nu de smaak van het verleden te laten proeven. Ze geeft lezingen en proeverijen over de kooktechnieken uit lang vervlogen tijden. In 2013 kwam haar eerste Romeinse kookboek uit: Sapor Limitis, de Smaak van de Limes.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460100949 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Reizen en koken langs de Romeinse Limes

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

16-12-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Op weg naar de muur van keizer Hadrianus” te beoordelen