Op scherp

Fotorealisme nader bekeken
Auteur: Esmee Postma, Hanneke Grootenboer, Linda Nochlin | Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

29,95

? Dit boek daagt de lezer uit om scherp te kijken en oude en nieuwe grenzen tussen illusie en werkelijkheid te onderzoeken
? Met werken van Don Eddy, Malcolm Morley, Chuck Close en vele anderen

De magie van fotorealisme

Eind jaren zestig ontstaat in Amerika een fascinerende kunststroming: fotorealisme. Jonge kunstenaars zetten zich af tegen de heersende mode van abstracte en conceptuele kunst. Tot in het kleinste detail leggen ze alledaagse voorwerpen en taferelen vast. Als bron voor hun enorme schilderijen gebruiken ze foto’s. Als een van de eersten maken zij zo de impact van beeldcultuur tot onderwerp van hun schilderkunst.

Schilderijen van spiegelende etalageruiten, close-ups van glimmend gepoetste auto’s, neonreclames en typisch Amerikaanse interieurs. Schilderijen die zo gedetailleerd en levensecht zijn dat je bijna denkt dat het foto’s zijn. Maar welke verhalen gaan schuil achter deze verbazingwekkende werken? En hoe gaan hedendaagse kunstenaars om met die zo specifieke beeldtaal van deze kunststroming? In het boek Op scherp kijken we met een kritische blik naar fotorealisme.

We breken de Amerikaanse canon van de witte, mannelijke kunstenaars van de eerste generatie open en vullen deze aan met vrouwelijke, Afro-Amerikaanse, West- en Oost-Europese kunstenaars. Net als de fotorealisten van het eerste uur, gebruiken zij de fotorealistische stijl om hun visie op de wereld uit te dragen. Op scherp viert de schoonheid en het vakmanschap van fotorealisme.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462586192 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Fotorealisme nader bekeken

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

646

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

07-02-2024

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Op scherp” te beoordelen