Op onware grootte

Auteur: Nicolaas Matsier | Uitgever: Uitgeverij De Harmonie

39,90

Er is bijna niets dat nooit verkleind is. Er zijn maquettes van nooit gebouwde kerken en musea, er zijn zandkastelen, Eiffeltorentjes, minilandschapjes, glazen modellen van ongewervelde onderzeese dieren, er is een klein heelal – te veel om op te noemen.

Op onware grootte is een rijkgeïllustreerde verzameling van grotere en kleinere verhalen, waarin Nicolaas Matsier zijn fascinatie voor verkleiningen – en soms een vergroting – de vrije loop laat. Het zijn interessante en onderhoudende stukken, over maquettes, miniaturen en modellen, variërend van Madurodam en KLM-huisjes tot het planetarium van Eise Eisenga, het poppenhuis van Petronella Oortman en plaatsen delict.

Nicolaas Matsier geniet bekendheid als vertaler van onder meer Lewis Carroll en Stefan Themerson, als schrijver van doorwrochte journalistieke stukken, als essayist en als romancier. Eerder verscheen van hem Het bedrogen oog, over de kunst van de trompe l’oeil. Voor zijn werk ontving hij de Bordewijkprijs en de E. du Perronprijs.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463361712 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

25-05-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Op onware grootte” te beoordelen