Op onderzoek uit!

20 jaar Regieorgaan SIA
Auteur: Helen Jochems | Uitgever: R&Z Boeken

27,25

Of het gaat om de stijgende zeespiegel, de landbouwtransitie of gezondheidsvraagstukken – voor alle maatschappelijke opgaven zijn inzichten nodig die bedrijven, overheden en inwoners verder helpen. Die inzichten komen bij uitstek uit de koker van hogescholen; zij vormen via praktijkgericht onderzoek de brug tussen (wetenschappelijke) kennis en de beroepspraktijk. Lectoren, docent-onderzoekers en studenten laten zich voeden met vragen uit de samenleving en verrijken die samenleving met hun antwoorden.

Dit boek voert lezers in vogelvlucht door recent praktijkgericht onderzoek van hogescholen; met als start- en ijkpunt de oprichting van Regieorgaan SIA. 20 jaar geleden zag de Stichting Innovatie Alliantie (SIA) het levenslicht. Het doel van de stichting was in nauwe afstemming met het bedrijfsleven de rol van hogescholen uitbouwen van onderwijsinstelling naar kennisinstelling. Twee decennia later vormt Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek, ofwel Regieorgaan SIA (nog steeds) de verbinding tussen kennisinstellingen, publieke partijen en het bedrijfsleven.

‘Op onderzoek uit’ vertelt met historische verhalen en interviews hoe praktijkgericht onderzoek Nederland verder helpt en welke rol Regieorgaan SIA daarbij speelt. Interessant voor onderzoekers, docenten, bestuurders en ondernemers. Kortom: iedereen die onderzoek, onderwijs en innovatie een warm hart toedraagt.

***
“De chronologische opbouw maken het tot een helder en boeiend boek. Ik had de behoefte om steeds verder te lezen. De woordkeuze en de taal zijn prettig. Het is ook interessant en goed leesbaar voor mensen die net iets verder van de materie af staan.”
Claudia Reiner, Lid algemeen bestuur VNO-NCW en (duo)voorzitter SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven)

“Dit boek geeft een mooie schets van de geschiedenis van het praktijkgericht onderzoek. De vele interviews stralen een grote betrokkenheid uit bij de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan. Het praktijkgericht onderzoek heeft bewezen hier een cruciale bijdrage aan te leveren. Door dit boek kun je niet anders dan nieuwsgierig naar de toekomst worden.”
Sicco de Knecht, voormalig hoofdredacteur ScienceGuide, nu werkzaam bij het Open Science team van de Universiteit Utrecht

***
Over de auteur
Helen Jochems (1972) studeerde Nederlands aan de Universiteit Utrecht. Ze werkt als tekstschrijver en podcastmaker. Ze schreef onder andere voor NRC en Cobouw. Haar bekendste podcastseries – in coproductie met Mariëlle van Tilburg – zijn Op de bouwplaats en Booklovers’ Podcast Amsterdam.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789079812349 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

20 jaar Regieorgaan SIA

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

100

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

05-04-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Op onderzoek uit!” te beoordelen