Oostfront

De Tweede Wereldoorlog in kleur - Rusland 1941
Auteur: Anthony Tucker-Jones | Uitgever: Just Publishers

31,99

Oostfront 1941 – 1943, de tweede wereldoorlog in kleur – Geselecteerd en ingeleid door Anthony Tucker-Jones

Dit bijzondere boek biedt ruim 250 authentieke kleurenfoto’s uit de Tweede Wereldoorlog. Deze bieden een zeldzaam, vaak verrassend inzicht in de realiteit van de oorlog.

Tijdens de oorlogsjaren waren voor Duitsland zogenaamde Kriegsberichter van de Propaganda Kompanie (PK) actief. Deze journalisten en fotografen trokken met het leger mee op en deden verslag van de overwinningen van het Duitse leger. Er werd al gebruik gemaakt van kleurenfotografie.
Documentalist Anthony Tucker-Jones selecteerde een grote hoeveelheid foto’s van de PK die werden gemaakt aan het Oostfront in Rusland. Hij kon daartoe putten uit het Pixpast Archief met meer dan 32.000 authentieke kleurenfoto’s. Het is de grootste collectie ter wereld.

Thematisch geordend begint het boek met beelden van invasie van de Sovjet Unie (Operatie Barbarossa): infanterie, tanks, voertuigen, wapens aan Duitse en Russische zijde. Vervolgens komt de luchtoorlog aan bod met foto’s van vliegtuigen en hun bemanningen op de grond en in de in de lucht. En tenslotte volgen beelden van het dagelijks leven achter de linies van soldaten, burgers en krijgsgevangenen. Met de strijd tegen het Rode Leger en de partizanen komt ook een derde, uiterst geduchte, tegenstander in beeld: de afschuwelijke kou van de Russische winter.

Oud-officier van de Britse Intelligence Service Anthony Tucker-Jones is gespecialiseerd in militaire geschiedenis. Hij heeft diverse boeken op zijn naam staan en verschijnt regelmatig in de media om zijn visie te geven op actuele en historische militaire onderwerpen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089757340 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De Tweede Wereldoorlog in kleur – Rusland 1941

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

300

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

10-06-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Oostfront” te beoordelen