Oorlogsvader

Oorlogsvader

Een herinnering
Auteur: Catherine Keyl | Uitgever: Just Publishers
Verwacht

17,50

Als Catherine Keyl tijdens een spelletje ontdekt dat geen van de aanwezige jongeren weet wat of wie ‘een nazi’ is, reageert ze verbijsterd.

Catherine duikt, na dat gesprek met de onwetende jongeren, in haar verleden in naoorlogs Den Haag. De nazi’s en alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken had, tekenden haar jeugd. Haar vader keerde in 1945 terug uit concentratiekamp Sachsenhausen. Zijn leven was daarna getekend door zijn oorlogstrauma’s. Dag in dag uit moest zijn gezin zijn kampverhalen vol gruwelijke details aanhoren, en dan het liefst tijdens verjaarspartijen als de kamer vol visite zat. Hoe was het om in zo’n gezin op te groeien? Catherine ontdekt tijdens haar zoektocht opzienbarende dingen. Haar vader werd, dankzij zijn valse persoonsbewijs, nooit als jood opgepakt. Het was zijn werk in het ondergrondse verzet dat hem in de gevangenis deed belanden. Waarom had hij zijn gezin nooit over zijn heldendaden verteld?

Catherine Keyl schreef een ontroerend en persoonlijk boek, om met een brok in de keel te lezen. Tijdens haar leven zal voor Catherine altijd gelden: ‘the show must go on’. Geheel in de stijl van haar heldhaftige vader. 

Als Catherine Keyl tijdens een spelletje ontdekt dat geen van de aanwezige jongeren weet wat of wie ‘een nazi’ is, reageert ze verbijsterd. Catherine duikt, na dat gesprek met de onwetende jongeren, in haar verleden in naoorlogs Den Haag. De nazi’s en alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken had, tekenden haar jeugd. Haar vader keerde in 1945 terug uit concentratiekamp Sachsenhausen. Zijn leven was daarna getekend door zijn oorlogstrauma’s. Dag in dag uit moest zijn gezin zijn kampverhalen vol gruwelijke details aanhoren, en dan het liefst tijdens verjaarspartijen als de kamer vol visite zat. Hoe was het om in zo’n gezin op te groeien? Catherine ontdekt tijdens haar zoektocht opzienbarende dingen. Haar vader werd, dankzij zijn valse persoonsbewijs, nooit als jood opgepakt. Het was zijn werk in het ondergrondse verzet dat hem in de gevangenis deed belanden. Waarom had hij zijn gezin nooit over zijn heldendaden verteld? Ontroerend en heel persoonlijk Catherine Keyl schreef een ontroerend en persoonlijk boek, om met een brok in de keel te lezen. Tijdens haar leven zal voor Catherine altijd gelden: ‘the show must go on’. Geheel in de stijl van haar heldhaftige vader. 

Beschikbaarheid: (nog) niet beschikbaar Artikelnummer: 9789089758392 Categorieën: ,

Dit boek is (nog) niet beschikbaar. Laat uw email achter en ontvang bericht zodra het boek leverbaar is:

Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

Een herinnering

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

15-02-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Oorlogsvader” te beoordelen