Oorlog. Soldaat-schrijvers aan het westelijk front 1914-1918

Auteur: Ad van der Logt | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

27,95

In Oorlog. Soldaat-schrijvers aan het westelijk front, 1914-1918 worden meer dan 40 Franse, Britse en Duitse beken-de of bijna vergeten auteurs gepresenteerd die tijdens de Eerste Wereldoorlog in de frontlinie gevochten hebben. In hun memoires deden zij verslag van hun gruwelijke ervaringen van deze eerste moderne technologische massas-lachting in het zuidwesten van België en het noorden van Frankrijk.

De keuze voor juist deze soldaat-schrijvers heeft te maken met hun inschrijving voor de Prix Goncourt, hun aan-wezigheid tijdens de zomer van 1916 in de bossen van de vallei van de Somme, hun deelname op 31 juli 1917 in de noordelijke Ieperboog bij de start van de Slag bij Passendale en een gedramatiseerde versie van de lotgevallen van een aantal Britse officieren aan de vooravond van de Keizerslag in de buurt van Saint-Quentin.
Naast biografische gegevens over de betreffende auteurs wordt aandacht besteed aan hun militaire carrière, de geschiedenis van hun bataljon tijdens de Grote Oorlog en de militair-historische context van de verschillende veld-slagen. Door de gekozen opzet is het mogelijk de ervaringen van deze soldaat-schrijvers tijdens de gevechten vanuit verschillende invalshoeken te begrijpen.

Ad van der Logt publiceerde een tiental artikelen over verschillende culturele en militair-historische aspecten van de Eerste Wereldoorlog in De Grote Oorlog. Kroniek 1914-1918 (Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog) en het verenigingsblad De Grote Oorlog (Western Front Association Nederland).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464249194 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

412

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-01-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Lezers over dit boek

Er zijn nog geen beoordelingen.


Beoordeel “Oorlog. Soldaat-schrijvers aan het westelijk front 1914-1918” als eerste: