Oorlog

Auteur: Martin van Creveld | Uitgever: Uitgeverij De Blauwe Tijger

21,50

Na Szun Tsu en Clausewitz heeft niemand zo’n stempel gedrukt op de theorie van oorlogsvoering als Martin van Creveld. Zijn boeken lagen op nachtkastjes van (o.a. Amerikaanse) presidenten en hij sprak op talloze militaire academies wereldwijd. Nog steeds wordt hij uitgenodigd om te spreken op alle conferenties van betekenis over oorlog en krijgstheorie.

Oorlog is zijn magnum opus, en zoals het een werkelijk groot denker betaamt, valt het boek niet op door omvang, maar door behapbaarheid, en niet door eindeloze voetnoten, citaten en verwijzingen, maar juist door de afwezigheid ervan. Dit boek ademt pure krijgstheorie, zoals Sun Tzu en Clauswitz die bedreven.

Oorlog is een moderne, overzichtelijke en goed leesbare weergave van de oorlog in de 21e eeuw. Van guerillaoorlogen tot nucleaire oorlogen, van terrorisme tot de oorlog in cyberspace

“Oorlog is het belangrijkste in de wereld” zegt Martin van Creveld. “De overlevingskans van iedere staat, overheid, regering of individu is in extremis altijd afhankelijk van oorlog – of van de mogelijkheid tot zelfverdediging. Daarom moet ieder land klaar staan, ook al komt die oorlog maar eens in de 100 jaar.”

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492161789 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

265

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

12-08-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Lezers over dit boek

Er zijn nog geen beoordelingen.


Beoordeel “Oorlog” als eerste: