Onze koloniale erfenis

Auteur: Wayne Modest, Wendeline Flores | Uitgever: Lannoo

29,99

Wat betekent het te leven met een koloniaal verleden? De semipermanente tentoonstelling ‘Onze koloniale erfenis’ in het Wereldmuseum Amsterdam onderzoekt de complexe manieren waarop het koloniale verleden ons heden blijft vormen, en bestudeert hoe eng de koloniale denkpatronen en structuren verweven zijn met ons dagelijks leven nu.

Dit boek is een neerslag van onze voortdurende verkenning van dit thema. Daarin nemen we afstand van de historische erfenis en richten we ons in plaats daarvan op de collectieve erfenis in het heden. Deze stap is cruciaal om met elkaar over de toekomst te kunnen praten.

Hoewel onze koloniale erfenis voor iedereen iets anders kan betekenen, is het ook een collectieve ervaring in het hier en nu. Welke stappen kunnen we samen zetten om naar een rechtvaardigere wereld te gaan? Hoe creëren we gezamenlijk een betere toekomst? En welke rol kan een museum daarin spelen?

Dat zijn allemaal vragen die ten grondslag liggen aan de bijdragen in dit boek. Ruim dertig wetenschappers, kunstenaars en museumprofessionals beschrijven wat het betekent om de opvattingen, beeldvorming en dynamiek van het koloniale verleden, en zelfs de objecten ervan te erven, en hoe we met dergelijke erfenissen omgaan.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401477505 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-01-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Onze koloniale erfenis” te beoordelen