Ontwenning

Over alcohol, bedwelming en herstel
Auteur: Leslie Jamison | Uitgever: Hollands Diep

24,99

Herstel is soms ingrijpender dan de verslaving zelf

Alle verhalen over verslaving lijken op elkaar, maar iedere verslaafde gelooft dat hij op zijn eigen manier ongelukkig is. Dat is wat Leslie Jamison beseft als ze haar eerste bijeenkomsten voor anonieme alcoholisten bijwoont: ze drinkt omdat ze haar tekortkomingen wil verbergen en ten koste van alles bijzonder wil zijn. Ze zou alleen herstellen als ze haar obsessie voor originaliteit zou kunnen loslaten. Op indringende wijze vertelt ze over haar afhankelijkheid van alcohol en spiegelt zij zichzelf aan de populaire mythes van verslaafde genieën zoals Raymond Carver, Billie Holiday, David Foster Wallace en vele anderen.

Door de ongepolijste stijl is Ontwenning ook een boek over een ander soort afhankelijkheid: de manier waarop onze verlangens ons allemaal kunnen veranderen in ‘lekkende kranen van hunkering’, zoals zij het zelf formuleert. Het gaat over de specifieke eenzaamheid van de menselijke beleving – het verlangen naar liefde dat ons verslindt en ons maakt tot degenen wie we zijn.

Ontwenning is daarmee zowel een diep persoonlijk boek als een cultuurgeschiedenis en literaire kritiek – slim, ontroerend, oprecht en van onverwachte schoonheid.

Trouw
Recensie

In haar bevlogen memoir vertelt ze alles over de hunkering én alles over de ontnuchtering, uitvoerig maar zo welsprekend dat ook de niet-verslaafde er door geraakt wordt.

Knack
Recensie

Jamison goot haar leven als jonge verslaafde in een lijvig, essayistisch boek,waarin ze de schrijnende passages over haar drankgebruik afwisselt met een diep – gravend onderzoek naar de grote literaire mythe dat schrijven en alcohol onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Publishers Weekly
Recensie

De zwarte humor, het suggestieve proza en de helder ogende, oprechte inzichten die Jamison etaleert onderstrepen alleen haar reputatie als schrijver met ontzagwekkend veel talent.

The New York Times
Recensie

Dichtbij magnifiek en echt ontroerend. Dit is zo’n zeldzame verslavingsmemoire die beter wordt naarmate de soberheid vatbaarder wordt.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789048857593 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Over alcohol, bedwelming en herstel

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

528

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

02-04-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “Ontwenning” als eerste: