Ontwaken uit de geopolitieke sluimer

De herpositionering van Europa in een woelige wereld
Auteur: Govert Buijs, Paul Bosman | Uitgever: Eburon

19,90

De oorlog is terug in Europa. De Russische aanval op Oekraïne dwingt Europa de geopolitieke realiteit onder ogen te komen. Is de positie van Europa, met alle afhankelijkheden van de Verenigde Staten, China, Rusland en andere staten wel houdbaar? En hoe moeten Europa en de Europese Unie zichzelf geopolitiek positioneren?
In deze bundel aandacht voor de geopolitieke spanningen waar men in Europa al langer mee worstelt, maar waar we nu werkelijk mee worden geconfronteerd. De bijdragen gaan moeilijke thema’s niet uit de weg. Zo wordt er gesproken over territorium, macht en identiteit. Het zijn thema’s die lang buiten het denken en doen van de Europese bestuurskamers zijn gehouden, maar die hernieuwde aandacht behoeven.
Ontwaken uit de geopolitieke sluimer: De herpositionering van Europa in een woelige wereld bestaat uit bijdragen van Govert Buijs, Luuk van Middelaar, Frans-Paul van der Putten, Monika Sie Dhian Ho, Haroon Sheikh, Paul Scheffer, Paul Timmers, Eelke de Jong, René Cuperus, Trineke Palm, en Paul Bosman.

NBD Biblion
Recensie door Bookarang

In deze bundel aandacht voor de geopolitiek spanningen waar men in Europa al langer mee worstelt, maar waar we nu werkelijk mee worden geconfronteerd. Aan bod komen onder meer precaire thema’s als territorium, macht en identiteit – thema’s die lang buiten het denken en doen van de Europese bestuurskamers zijn gehouden, maar die vandaag hernieuwde aandacht behoeven. De stukken in ‘Ontwaken uit de geopolitieke sluimer’ zijn scherpzinnig en met academische diepgang geschreven.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463014281 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De herpositionering van Europa in een woelige wereld

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

172

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-12-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Ontwaken uit de geopolitieke sluimer” te beoordelen