Ontvlucht of verbannen

Lotgevallen van een Turkse Nederlander
Auteur: Ibrahim Yerden | Uitgever: Schaep14

15,00

Al meer dan dertig jaar woont en werkt Ibrahim Yerden in Nederland, maar Turkije is en blijft zijn geboorteland. Daar groeide hij op en werd hij gevormd. Al jong verwonderde hij zich over het gebrek aan vrijheid voor andersdenkenden. Waarom moesten de Alevieten in zijn geboortedorp hun bijeenkomsten en rituelen in het geheim organiseren? Vanwege hun religie of kritische houding ten opzichte van de bestaande orde? En hoe kon het dat de Armeniërs massaal waren verdreven of vermoord. Verwondering over dit soort onrechtvaardigheden maakt Yerden tot linkse activist en strijder voor vrijheid en gelijkheid. In Ontvlucht of verbannen tekende hij zijn lotgevallen op. Opdat zij die komen, weten wat geschiedde.

Ibrahim Yerden (1964) groeide op in Pohrek (Midden-Anatolië). Hij was 19 toen hij Turkije moest verlaten en na een zwerftocht door Europa in Nederland belandde. Hij studeerde culturele antropologie in Amsterdam en promoveerde in 2013 op ‘Tradities in de knel, zorgverwachtingen en zorgpraktijk bij Turkse ouderen en hun kinderen in Nederland.’
Sindsdien houdt hij zich in woord en daad bezig met maatschappelijke vraagstukken als de zorg voor ouderen en het lot van de asielzoeker. Sinds maart 2018 zit hij voor de PVDA in de gemeenteraad van Haarlem.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789082947045 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Lotgevallen van een Turkse Nederlander

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

128

Leverbaar

Tijdelijk uitverkocht

Uitgiftedatum

03-03-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Tijdelijk uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Ontvlucht of verbannen” te beoordelen