Ontsnapt uit Arnhem

Het meeslepende verhaal van een RAF-piloot
Auteur: Godfrey Freeman | Uitgever: Uitgeverij MUS

9,99

Ontsnapt uit Arnhem is het opmerkelijke waargebeurde verhaal van een jonge piloot van het Army Air Corps (AAC) die meevocht in de Slag om Arnhem.

Tijdens de laatste dagen van de verdediging van de Arnhemse brug wordt Godfrey Freeman door de Duitsers gevangen genomen. Na verschillende mislukte ontsnappingspogingen weet hij uiteindelijk tijdens zijn transport naar Duitsland uit de trein te ontsnappen. Maar dan begint zijn avontuur pas echt. Na vele omzwervingen komt hij in contact met het Nederlandse verzet, dat hem helpt om op de fiets door de Duitse linies heen te komen en naar Engeland te vluchten. Na zijn thuiskomst meldt hij zich opnieuw bij het AAC, om zijn rol in de oorlog te hervatten.

Dit adembenemende ontsnappingsverhaal wordt afgewisseld met herinneringen van Freeman aan zijn jeugd en aan zijn training bij het AAC en schetst zo een pakkend beeld van een bescheiden maar ongelooflijk dappere jonge soldaat.

Godfrey Freeman werd geboren in 1924 in Hook Norton, Oxfordshire en overleed in Oxford in 1999. Hij diende tijdens de Tweede Wereldoorlog als piloot bij de Army Air Corps. Zijn meeslepende verhaal heeft hij opgeschreven in Ontsnapt uit Arnhem.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045311210 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het meeslepende verhaal van een RAF-piloot

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

159

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

01-09-2010

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

5

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Ontsnapt uit Arnhem” te beoordelen